Prečo si vybrať bambusové produkty?

Aj vy hľadáte ten správny To Go pohárik na cesty, alebo veselý jedálenský set pre vášho drobca? Je dosť obtiažne rozhodnúť sa pre dizajn :) Avšak ešte dôležitejšie je vybrať si z čoho bude ten daný produkt. Dnes sa zameriame na čoraz viac obľúbený bambus. 

  • Vedeli ste, že bambus je považovaný za najrýchlejšie rastúcu drevitú rastlinu? Dokáže vyrásť jeden meter za jeden deň. Čo je ešte viac dôležité je to, že po zbere - zrezaní nie je potrebná nová výsadba, kedže sa opätovne zregeneruje ako tráva.
  • Bambus sa podobne ako drevo rozloží do kompostu, môže to trvať 2-3 roky. Nezanechá tak za sebou žiadnu stopu.
  • Obrovská výhoda používania bambusu je v tom, že na jeho pestovanie nie je potrebné používať žiadne pesticídy ani hnojivá. Bambus totižto prirodzene obsahuje antimikrobiálnu látku zvanú bambusový kun, ktorá mu poskytuje prirodzenú ochranu pred škodcami a plesňami.
  • Z bambusu je možné vyrobiť naozaj čokoľvek, od oblečenia, cez potreby pre domácnosť až po strechu nad hlavou :)

Oblečenie z bambusového vlákna

  • Ak ste sa rozhodli vyskúšať oblečenia z bambusového vlákna vedzte, že ste si vybrali výrobok, ktorý má až o 60 % vyššiu savosť ako bavlna. Vlákno dokáže lepšie vyrovnávať teplotné rozdiely. Bambus dýcha, zahrieva aj chladí. Nezanedbateľnými vlastnosťami sú aj antialergické a antibakteriálne účinky bambusového vlákna. Bambusov vlákno má rovnaké vlastnosti ako rastlina samotná, to znamená že tiež dokáže zničiť až 70% nežiadúcich baktérií.

Bambusové hrnčeky, riad ostatné vybavenie do domácnosti

V poslednom čase sa čoraz viac dostáva do popredia využitie bambusu práve v ekologickej domácnosti. V tomto smere je jeho výhodou to, že bambus neabsorbuje pachy a chute. Je veľmi pevný, čo oceníte ked vám hrnček spadne na zem, alebo vaše dieťatko hodí tanier o zem :)

 

BAMBUSOVÉ PRODUKTY Z NAŠEJ PONUKY:

 

 

Zdroj:

http://www.curanatura.sk/bambus.php

https://cs.wikipedia.org/wiki/Bambus